onsdag 29 december 2010

En lyckad älgjakt


Nu när jakten i stort sett är avslutad så sänder Carl-Gustaf Carlander en bild på årets lyckade jakt. Den här tjuren sågs någon gång på sommaren i området, men hade för vana att alltid bli synlig i mörker eller stark skymning. Taggantalet var stort, men hur många --nej. Den 10 nov, då ett rejält snötäcke hade lagt sig över bygden så skulle det jagas älg.

Erland Hasselgren skulle bistå med hund och i övrigt var Claes Reinhold Rudbeck, Bengt Andersson, Calle Leijonhuvud o Carl-Gustaf Carlander med på jakten. Ett antal älgar hade uppehållit sig i området och strax efter utställning så rapporterade Bengt: Ko med kalv. Dubbelkalv var tillåten. Hunden hade just kommit tillbaka på första sökrundan, då jakten avslutades hos Calle 1,5 km från hundsläppet. Tjuren hade upplevt att något var i görningen, så han ansåg det vara bäst att smita iväg. Utan stress, men med gott trav och målet att dra sig undan var tydlig.

Tjuren är en udda 14-taggare ( 5+7) välformerat och 98 cm spetsvidd. Ålder 4.5 år. Kul för skytten och visst har jägarsamverkan under de senaste åren gett resultat. Ett antal troféer +8 har rapporterats. Ingen annan än jägarkåren kan ta på sig detta fina utfall på årets jakt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar